YaraBela NITROMAG 27+4MgO

YaraBela NITROMAG 27+4MgO

YaraBela NITROMAG 27 Kwaliteits-Kalkammonsalpeter met 27% N en 4 % MgO.
In YaraBela NITROMAG 27 komt de stikstof voor 50% in de nitraatvorm en voor 50% in de ammoniumvorm voor. Nitraat zorgt voor direct opneembare stikstof voor de planten. De ammoniumstikstof zorgt voor een tragere (uitgestelde) opname, daar ammoniumstikstof eerst omgezet moet worden naar nitraatstikstof alvorens opgenomen te kunnen worden door de planten.

Onder ongunstige omstandigheden, bv. kou of droogte is de omzetting van ammoniumstikstof een zeer traag proces. In zo'n geval is er bij YaraBela NITROMAG 27 steeds voldoende nitraatstikstof aanwezig voor opname door de planten. Hierop berust de zeer goede beschikbaarheid en werking van Kalkammonsalpeter ook onder ongunstige omstandigheden. YaraBela NITROMAG 27 is veelzijdig inzetbaar en dankzij zijn efficiënte formulering zorgt het voor een evenwichtige bemesting en efficiënt gebruik.

Bij een gift van bv. 300 kilo YaraBela NITROMAG 27 met 4 % Magnesiumoxide wordt ook 12kg Magnesiumoxide per hectare bemest. Afhankelijk van het gewas is dat 20 - 80 % van de benodigde hoeveelheid Mg!

YaraBela NITROMAG 27+4MgO was voorheen bekend als YaraBela EXTRAN 27+4MgO.