OptiSpray™ door Yara

Net als transportvoertuigen zijn de meeste landbouw- en bouwmachines nu uitgerust met Selectieve Katalytische Reductie (SCR) om volledig te voldoen aan de emissievoorschriften. De SCR-katalysator heeft AdBlue® of andere ureumoplossingen nodig om te kunnen functioneren.

OptiSpray™ is ontwikkeld en gepatenteerd door Yara – 's werelds grootste AdBlue® producent – specifiek voor landbouwtoepassingen en andere gevallen waarin motoren met tussenpozen werken. OptiSpray™ voorkomt de vorming van afzettingen in het SCR-systeem. Het is gebaseerd op een ureumoplossing van 32,5% en voldoet aan de zuiverheidsspecificaties van de ISO 22241-norm voor AdBlue®.

Verlaag de stilstand van uw voertuig en de onderhoudskosten voor voertuigen die met een lage motorbelasting en / of in koude omstandigheden werken door OptiSpray™ te gebruiken als vervanging van AdBlue®-producten.

Geert Blommaert
Geert Blommaert
Sales Manager Air1 BeLux

Voorkom de vorming van afzettingen

Agricultural machinery

Afzetting kan optreden in SCR-systemen wanneer motoren stationair draaien, met een laag gemiddeld toerental draaien en / of met een hoog aantal stops / starts. Vooral landbouw- en bouwmachines en andere toepassingen met een lage motorbelasting worden hieraan blootgesteld. Ophoping van afzettingen kan op haar beurt leiden tot verstoppingen en uiteindelijk tot motorstoring.

Met een lage concentratie (<0,05%) oppervlakteactief additief helpt OptiSpray™ de opbouw van afzettingen voorkomen en vermijdt het dus nadelige effecten op de SCR-katalysator. Dit verlaagt de onderhoudskosten en minimaliseert de uitvaltijd, wat resulteert in een meer kosteneffectieve en efficiënte werking.

Bus Bus

Bewezen prestaties

OptiSpray™ is getest onder verschillende omstandigheden en bij lage uitlaattemperaturen. Het product vertoonde bij alle tests een vermindering in de vorming van afzettingen, en alle veldtestresultaten lieten een probleemloze werking zien. De voertuigen die eerder werden getest gebruikten gewone AdBlue® en ondervonden vaker storingen.

OptiSpray™ kan gebruikt worden als alternatief voor AdBlue®

OptiSpray™ is ideaal voor wagenparken met een lage motorbelasting of voor wagenparken die in koude omstandigheden opereren: stadsbussen, stadsdistributie, vuilniswagens en andere toepassingen met lage motorbelasting. OptiSpray™ kan echter ook worden gebruikt bij SCR-voertuigen die werken met hoge motorbelasting en lange afstanden. U hoeft dus geen twee afzonderlijke producten met ureumoplossing te gebruiken in wagenparken met gemengde motoren. OptiSpray™ voldoet aan al uw behoeften.

OptiSpray™ is verkrijgbaar in:

  • Bulk
  • IBC van 1000 L
  • Jerrycan van 10 L

AdBlue® is een geregistreerd handelsmerk van het Verband der Automobilindustrie e.V. (VDA).