Hoe blijven uw meststoffen in conditie?

Onze micronutriëntenmeststoffen moeten correct worden bewaard om de kwaliteit te behouden. Voor een goede voorbereiding van het komende seizoen is het van belang om de volgende tips op te volgen.

Belangrijkste aanwijzingen voor opslag

Voor een correct en langdurig gebruik van YaraVita producten is het van belang om de producten niet met bussen of pallets te stapelen om schade te voorkomen. Daarbij dienen de producten vorstvrij opgeslagen worden bij temperaturen 10 en 20 °C. Bij opslag onder de 10 °C moeten de producten vóór gebruik 1-2 dagen in warmere kamers worden opgeslagen. De producten dienen in géén geval in ruimtes boven de 30°C opgeslagen te worden.

Wat te doen bij uitzakking?

De suspensieproducten van YaraVita hebben een bijzonder hoge dosering van voedingsstoffen en daarmee hebben de vloeibare meststoffen een hoge dichtheid. Bij een langere opslagperiode kan er uitzakking plaatsvinden in de bus. In dat geval is het aan te bevelen om de bussen ondersteboven bij een temperatuur tussen de 10 en 20 °C één tot twee dagen te laten staan. Voor gebruik dient u de bussen krachtig te schudden voor een gelijkmatige verdeling van de suspensie. Voor de wat zwaardere bussen zijn er andere manieren. Bekijk daarvoor de video van YaraVita BRASSITREL PRO.