Hoe voorkom je gebreksverschijnselen in tarwe?

Gedurende het gehele seizoen is het van belang de plant te voorzien van de juiste micronutriënten. YaraVita GRAMITREL zorgt voor een efficiënte en optimale opname van voedingsstoffen door de bladeren. Hier leest u hoe dat werkt.

Beschikbaarheid van micronutriënten in de bodem

De afgelopen jaren hebben we steeds vaker te maken gehad met drogere zomers en langere periodes zonder neerslag. Droogte zorgt voor stress in de planten en verminderen zodanig hun fotosynthetische werking. De planten kunnen namelijk dan minder goed micronutriënten uit de bodem opnemen. Factoren die de opname van micronutriënten onder andere beperken zijn:

  • Zuurtegraad (pH)
  • Bodemtype en – structuur
  • Beschikbaar water
  • Nutriënten-antagonisten (bijvoorbeeld fosfaat vs. zink)

Micronutriënten zoals mangaan, zink of koper raken geoxideerd en gefixeerd in de bodem, waardoor ze niet beschikbaar zijn voor de plant.

Bladbemesting met YaraVita GRAMITREL

Bij dergelijke omstandigheden is het des te belangrijker om in tarwe een bladbemesting met de juiste micronutriënten toe passen, daar de plant de voeding niet uit de bodem kan halen. Zo kunnen de planten zware omstandigheden als droogte overleven en wordt de plantstress verminder door de toevoer van de belangrijkste micro-voedingsstoffen voor granen: mangaan, koper en zink.

In YaraVita GRAMITREL zitten alle essentiële micronutriënten in één product. Daarnaast zijn magnesium en stikstof ook inbegrepen. Jarenlange ervaring met decennia in YaraVita-formuleringen zorgen voor een efficiënte en optimale opname van voedingsstoffen door bladeren. De kwaliteitsbladen van YaraVita stabiliseren de opbrengsten in slechte omstandigheden en verhogen uw opbrengst wanneer het weer het beste uitkomt voor uw granen.