Technische Ureum & Ureum Oplossing

Yara behoort tot de meest toonaangevende Ureum producenten ter wereld. Wij hebben 30 fabrieken over de hele wereld, inclusief onze hoofdvestigingen in Le Havre in Frankrijk, Sluiskil in Nederland en Brunsbüttel in Duitsland, die voorzien in de behoeften van onze klanten. Deze unieke productiebasis garandeert betrouwbaarheid in het leveren van Technisch-Ureum over de hele wereld, voor alle industriële toepassingen.

Yara levert Technisch-Ureum in de vorm van prills, met of zonder antiklontermiddel, afhankelijk van uw wensen. Ons Ureum-granulaat wordt gebruikt als meststof.

Onze continue focus op kwaliteit stelt ons goed in staat te reageren op de gevarieerde eisen van onze klanten voor Technisch-Ureum.

Philippe Gevers
Philippe Gevers
Sales Manager Base-Chemicals

De diverse gebruikstoepassingen van Technisch-Ureum

Technisch-Ureum kent vele gebruikstoepassingen. Yara is de grootste leverancier van Ureum voor diervoeders en harsproductie, en bedient daarnaast klanten in een scala aan andere industrieën. U kunt een bestelling bij ons plaatsen voor de volgende gebruikstoepassingen, met levering overal ter wereld:

 • Ureum voor lijm en harsen: wij leveren technisch Ureum dat in de houtplaatindustrie wordt gebruikt als basisgrondstof bij de productie van spaanplaat, MDF, laminaatvloeren en decoratief fineer voor de meubelindustrie.
 • Ureum voor de houtindustrie: het Ureum van Yara wordt hoofdzakelijk gebruikt in bindmiddelen voor MDF (medium density fibreboard), ruwe en dunne spaanplaat.
 • Ureum voor de gezondheids- en cosmetica-industrie: Ureum wordt gebruikt als bevochtiger in vocht inbrengende lotions en crèmes, ontharingscrèmes en shampoos. Het Ureum van Yara kan als "puur" onbehandeld geleverd worden en wordt geproduceerd in een fabrieksomgeving die is goedgekeurd volgens de FAMI-QS-norm. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om zich ervan te vergewissen dat het Ureum gekocht bij Yara geschikt is voor hun behoeften in het segment – er wordt geen uitdrukkelijke garantie gegeven door de leverancier voor gebruik in dit segment.
 • Overige industriële toepassingen: Ureum voor metaalbewerking, leerlooierijen, waterzuivering (als bron van stikstof), de bouwsector (als bindmiddel in isolatiemateriaal) en oplossingen voor winterse problemen (sneeuwruimen en ontdooien).

Ureum voor diervoeders

Cow

De instelling van Yara ten opzichte van kwaliteit bij de productie van Ureum voor diervoeders heeft ons, gedurende 20 jaar, in staat gesteld om vee-houders te voorzien van eersteklas producten met als handelsnaam Rumisan. Onze fabrieken in Le Havre, Frankrijk en Brunsbüttel, Duitsland hebben geïnvesteerd in het FAMIqs programma en beschikt tevens over de volgende certificeringen: ISO 9001, ISO 14001 en ISO 18001.

Ureum is een voedingsadditief in diervoeders die worden gebruikt in het dieet van herkauwers, zoals runderen, schapen en geiten.  Omdat Ureum een niet-eiwit-stikstofbron is, kan het niet rechtstreeks door het dier benut worden.  In plaats daarvan helpt het de microben in de maag te voeden door Ammoniak te leveren voor bacteriële eiwitsynthese, waardoor de voedselverteerbaarheid en -opname wordt bevorderd.  Ureum, met 46% stikstof, heeft een theoretisch ruw-eiwitgehalte van 288% en is daardoor zeer effectief in het verhogen van het eiwitniveau in de voederdosering van herkauwers.

Productie van Technisch-Ureum

Ureum wordt geproduceerd door de reactie van Ammoniak met kooldioxide, waarbij een warme “smelt” ontstaat. Door vermenging met water wordt deze warme smeltvloeistof een oplossing van Ureum in water of een grondstof voor de productie van korrels of prills.

 • Ureum-prills zijn kleine bolvormige deeltjes die worden gebruikt als technisch Ureum in veel industriële toepassingen. Yara kan u Ureum-prills leveren met of zonder antiklontermiddel, afhankelijk van uw wensen
 • Ureum-granulaat wordt gebruikt als meststof.

Klik hier voor meer informatie over ureum voor de landbouw.

Brunsbüttel, Germany  Le Havre, Seine Maritime  Sluiskil, Nederland
 • Twee productie units: ammoniak en ureum fabriek.
 • Yara kan ammoniak en ureum vervoeren per zee, binnenlandse wateren, rails en weg.
 • ISO 9001 en ISO 14001, ISO 5001, ISO 45001 gecertificeerde fabriek.
 • Twee productie units: ammoniak en ureum fabriek.
 • Yara kan ammoniak en ureum vervoeren per zee, binnenlandse wateren, rails en weg.
 • ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 gecertificeerde fabriek.
 • Een Ureum productieunit op een terrein waarop onder andere ook Ammoniak, CO2 en Salpeterzuur geproduceerd wordt.
 • De capaciteit is in 2011 uitgebreid in reactie op de toenemende vraag naar Technisch-Ureum en AdBlue®
 • Productielocatie met ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001 certificering.

Yara's belangrijkste fabrieken in Brunsbüttel, Le Havre en Sluiskil bedienen onze wereldwijde markten met Ureum via onze internationale terminals en havenfaciliteiten. Wij beschikken tevens over een uniek aanvoernetwerk om ervoor te zorgen dat ons kwaliteitsproduct altijd betrouwbaar wordt geleverd.

Het belang van een product met consistente kwaliteit

Yara richt zich op het handhaven van de kwaliteit van de Ureum-prills gedurende het hele proces van productie, verwerking , opslag en leverantie van Technisch-Ureum. Deze kwaliteit is met name belangrijk voor onze klanten in: de farmaceutische industrie, de agrarische voedingsmiddelen producerende industrie en de diervoederindustrie. Onze continue focus op kwaliteit stelt ons in staat te reageren op uiteenlopende eisen van onze klanten op het gebied van: opslag, verwerking en gebruik van het Technisch-Ureum.

Containers en transport

Technisch ureum

Technisch ureum wordt geleverd in de vorm van wit granulaat en vervoerd in silowagens In bulk of afzonderlijke verpakkingen:

 • 25 kg Bags
 • 500 kg Big Bags
 • 1000 kg Big Bags

Ureumoplossing

Ureumoplossing in water kan worden geleverd in :

 • Tankwagens voor transport over de weg
 • Flex Tank

Onze roeping is om uitsluitend te voldoen aan de vraag van klanten naar bulkleveringen door complete vrachtwagens. Uiteraard zijn onze producten in specifieke verpakkingen verkrijgbaar bij onze distributeurs.