Extra energie tijdens de knolvulling met YaraVita Solatrel

Delvano bladbmesting in aardappelveld

YaraVita Solatrel is een krachtige bladbemesting met hoge concentratie en uitgebalanceerde voeding voor optimale groei. Dankzij de uitstekende regenvastheid blijft de werking gegarandeerd, met langdurige effectiviteit. Via de toegevoegde fosfaat krijgen aardappelen extra energie tijdens de knolvulling. Vertrouw op YaraVita Solatrel voor maximale opbrengst en kwaliteit van uw gewas.

Vraag een offerte aan

YaraVita Solatrel: dé keuze voor aardappelteelt

YaraVita Solatrel is een geavanceerde bladbemesting speciaal ontworpen voor aardappelen. Dit geconcentreerde multi-nutriëntenproduct levert een hoog gehalte aan fosfaat, kalium, magnesium, mangaan en zink, die essentieel zijn voor de gezondheid en groei van uw gewassen. De formule biedt een energiestimulans tijdens de knolvulling en bevordert de wortelgroei.

Dit zit er in YaraVita Solatrel:

  • Fosfaat (P205): 440 g/l
  • Kalium (K2O): 75 g/l
  • Magnesium (MgO): 67 g/l
  • Mangaan (Mn): 10 g/l
  • Zink: 5 g/l
  • Dichtheid: 1,475 kg/l

Download de productfolder

Gebruiksgemak en effectiviteit

Dankzij de uitstekende regenvastheid en lange werkzaamheid van YaraVita Solatrel, verzekert u zich van een gelijkmatige nutriëntenverdeling en bescherming van uw gewas onder alle omstandigheden. Het product is eenvoudig op te lossen en hoeft niet geschud te worden, wat het gebruiksgemak verhoogt. Bovendien verbetert Solatrel de efficiëntie van gewasbeschermingsmiddelen door zijn pH-verlagende effect in de tankmix.

Belangrijkste voordelen

  • Verhoogde oprbrengst: aanzienlijk hogere opbrengsten door efficiënte nutriëntenvoorziening
  • Lange werkzaamheid: uitstekende regenvastheid zorgt voor langdurige bescherming en voeding.
  • Eenvoudig te gebruiken: niet nodig om te schudden en goede mengbaarheid met gewasbeschermingsmiddelen.
Aardappelveld
Aardappelveld

Geef uw knollen extra energie met fosfaat tijdens de knolvulling via YaraVita Solatrel

Waarom is bladbemesting met fosfaat noodzakelijk?

P-gebrek in aardappelplanten

Het toepassen van bladbemesting met fosfaat is van vitaal belang in de aardappelteelt, omdat het een directe opname door de plant mogelijk maakt, wat resulteert in een snelle voedingsboost. Dit is met name belangrijk tijdens cruciale groeifases zoals knolvulling en wortelontwikkeling, waar een snelle voedingsopname kan leiden tot betere groeiprestaties en hogere opbrengsten. Zelfs wanneer de bodem voldoende fosfaat bevat, helpt bladbemesting planten om nutriënten efficiënt te benutten. De foto laat zien wat een fosfaattekort in de plant voor gevolgen voor de groei heeft.

Veelgestelde vragen over YaraVita Solatrel

YaraVita Solatrel zorgt voor een snelle opname van voedingsstoffen, direct beschikbaar voor de plant, wat leidt tot een verbeterde wortelgroei en knolvulling, essentieel voor een hogere opbrengst.

Vraag uw lokale leverancier naar dit product of vraag via deze link rechstreeks een offerte aan bij Yara. Wij zullen dan zorgen dat een leverancier u van een offerte voorziet.

 Ja, het is ontworpen voor veiligheid en efficiëntie, met een samenstelling die zorgt voor een gelijkmatige verdeling zonder schade aan het gewas te veroorzaken.  

YaraVita Solatrel kan goed gemengd worden met vele gewasbeschermingsmiddelen. Raadpleeg altijd www.tankmix.com voor compatibiliteit en menginstructies.

Het beste tijdstip is bij knolzetting en tijdens de knolgroei. Dit zorgt voor optimale voeding wanneer de plant het het meest nodig heeft.  

 Afhankelijk van de rassen en groeiomstandigheden, varieert het van een enkele toepassing tot meerdere toepassingen verdeeld over de groeiperiode. Specifieke adviezen vindt u op het productetiket of door een Yara-adviseur te raadplegen.  

Voor pootgoed adviseren wij 10 liter/ha tot de knolaanleg (haakjesstadium). Toedienen in 200 liter water/ha. Voor industrie-, consumptie- en zetmeelaardappelen en rassen met zwakke knolaanleg adviseren we 4 liter/ha tot de knolaanleg en, met tussenpozen van 10-14 dagen, tot aan het einde van de knolvorming 2 x 3 liter/ha (toedienen in 200 liter/ha). Voor rassen met een sterke knolaanleg adviseren we 10 liter/ha tot aan de knolgroei verdeeld over 2-3 giften met tussenpozen van 10-14 dagen (doseren in 200 liter/ha).

Door de gerichte toediening verhoogt Solatrel de efficiëntie van nutriëntengebruik, wat leidt tot minder verspilling en milieubelasting terwijl de opbrengst wordt gemaximaliseerd.  

Solatrel onderscheidt zich door zijn hoge concentratie van uitgebalanceerde voedingsstoffen en zijn specifieke formulering voor aardappelen, wat resulteert in een verhoogde weerstand en betere bewaarbaarheid van de knollen.  

YaraVita Solatrel is ontworpen om effectief te werken bij een breed scala aan pH-waarden, en heeft zelfs een pH-verlagend effect dat de stabiliteit en effectiviteit van tankmengsels kan verbeteren.  

Ja, het is geschikt voor gebruik in diverse klimaatomstandigheden. Voor optimale resultaten dient u echter de toepassing aan te passen aan uw specifieke groeiomstandigheden en advies in te winnen bij een lokale agronomische expert.  

Meer informatie of contact opnemen?

Via onderstaande pagina krijgt u meer informatie over het product en kunt u ook de productfolder downloaden met technische productinformatie. Heeft u nog specifieke vragen? Neem dan contact op Theo Courtz.

YaraVita Solatrel nu aanvragen? Klik dan op onderstaande knop om een offerte aan te vragen.

Offerte aanvragen