Yara CheckIT app

Yara CheckIT is een smartphone app dat een visuele diagnose biedt over voedingsstoftekorten in gewassen middels een beelddatabank.

Gratis downloaden!Download in de App Store

Ontdek het op Google play

CheckIt for ipad

 

Tekorten raadplegen en voorkomen

Gebruikers kunnen foto's van tekorten in high definition raadplegen, ze op symptomen filteren, en op de locatie van het symptoom op het gewas of op de vermoedelijke oorzaak van het symptoom. Als eenmaal de oorzaak van het tekort is vastgesteld, geeft de app verdere informatie over hoe de invloed van het tekort op het gewas, welke bodemtypes vatbaar zijn voor dit soort tekorten en welke factoren het tekort erger zullen maken. CheckIT geeft een bemestingsaanbeveling om het geïdentificeerde tekort te behandelen, als ook alternatieven om dit voor het volgende groeiseizoen te voorkomen.

Yara CheckIT

Veldanalyse

De app is toegespitst op de gewassen en taal van het specifieke land. CheckIT is zorgvuldig ontworpen om te werken in landelijke locaties met weinig signaalsterkte. Hierdoor kan de agrariër ter plekke een veldanalyse doen en aanbevelingen ontvangen omtrent een gewastekort, zodat de gewaskwaliteit en de opbrengst verbeterd kunnen worden. CheckIT maakt ook gebruik van mobiele locatiediensten om u contactgegevens van het dichtstbijzijnde Yara kantoor te geven.