Kies tussen SNCR en SCR technologie bij het installeren van een nieuw deNOx systeem

Als u de NOx emissies dient te reduceren in een bestaande installatie waarin momenteel geen deNOx systeem is geïnstalleerd, kan Yara u helpen de best mogelijke technologie te selecteren op basis van: 

 • het verbrandingsproces
 • operationele parameters 
 • de NOx niveaus in de rookgaskanalen 
 • de mate van NOx reductie die moet worden bereikt volgens de IPPC-richtlijn of de RIE (Richtlijn industriële Emissies).

Naast het advies over het type NOx reagens dat het meest geschikt is voor uw proces, kan Yara u helpen beslissen of een SNCR, SCR of hybridetechnologie het meest geschikt is voor uw noodzaak tot NOx reductie.

Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in het SCR/SNCR-systeem? Neem dan contact op met onze specialist op het gebied van NOx-reductiesystemen.

Contact opnemen

 

Kies tussen SNCR en SCR bij het installeren van een NOx-reductiesysteem

Selectieve niet-katalytische reductie (SNCR) en selectieve katalytische reductie (SCR) zijn secundaire maatregelen om emissies van stikstofoxiden (NOx) uit industriële installaties te reduceren. SNCR en SCR zijn beide technologieën die worden gebruikt voor de reductie van NOx-emissies. Echter, de keuze voor de juiste oplossing is niet altijd eenvoudig.

Indien u de NOx-emissie dient te reduceren van een bestaande installatie waarin momenteel geen deNOx systeem is geïnstalleerd, kan Yara u helpen de best mogelijke technologie te selecteren op basis van uw verbrandingsproces, de operationele parameters van de NOx-emissies in de rookgaskanalen en de mate van NOx-reductie die moet worden bereikt.

Op basis van een technische evaluatie van uw installatie, en rekening houdend met investeringskosten (CAPEX) en operationele kosten (OPEX), kunnen onze deskundigen een SNCR-, SCR- of hybridesysteem op maat ontwerpen, bouwen en installeren. Wij kunnen u ook adviseren over het type reagens dat dient te worden gebruikt.

Als wereldwijde marktleider met meer dan 500 installaties is Yara de ideale partner om industriële installaties te voorzien van deNOx installaties op basis van SNCR- of SNCR/SCR-hybride technologie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze specialisten.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten reagentia die worden toegepast in SNCR- en SCR-systemen, en tevens over hun specifieke eigenschappen ten aanzien van opslag en gebruik.

Kosten verlagen en de efficiëntie van uw systeem verbeteren

Stijgen uw bedrijfskosten wanneer u uw deNOx systeem gebruikt? Dit kan komen door:

 • een te hoog verbruik van het reductiemiddel voor NOx
 • een ineffectieve rookgasbehandeling
 • frequente noodzaak van onderhoudswerkzaamheden en vervangingsonderdelen.

Wat uw huidige strategie voor NOx behandeling ook is, het is mogelijk om deze uitdagingen aan te gaan. Yara kan u bijstaan uw deNOx proces te beoordelen en u adviseren over hoe u kosten kunt verlagen en de efficiëntie van uw installatie kunt verhogen.

De verbranding, rookgassen en NOx emissies van uw deNOx systeem meten

Onze specialisten evalueren uw huidige systeem, analyseren de verbranding en het niveau van NOx reductie. Met een mobiele testeenheid kunnen ze:

 • informatie verzamelen over uw verbrandingsproces
 • uw emissieniveau beoordelen en de stroming in uw rookgaskanaal meten 
 • tijdelijke, corrigerende acties toepassen op uw bestaande deNOx systeem.

Dit helpt om de beste strategie te bepalen die moet worden geïmplementeerd, zodat de betrouwbaarheid van uw systeem voldoet aan uw eisen met betrekking tot vermindering van NOx of verlaging van uw bedrijfskosten.

Uit simulaties en de resultaten van de beoordeling ervan, kunnen de specialisten van Yara uw huidige deNOx systeem optimaliseren. De NOx emissieniveaus worden efficiënt verlaagd en de mate van reductie kan zelfs worden gegarandeerd. Het verbruik van het NOx reductiemiddel wordt geoptimaliseerd om maximale prestaties te garanderen zonder te veel te injecteren, om zo de kosten van reagens te verlagen.

Indien u geïnteresseerd bent in een technische beheersingsanalyse om de NOx reductie te optimaliseren, neemt u contact op met onze specialisten op het gebied van NOx reductietechnologie.

Lees hier meer over SNCR en SCR systemen.

Klik hier voor meer informatie over de NOx reductiemiddelen: watervrije ammoniak, ammoniakwater en ureumoplossing.

Uw deNOx systeem upgraden om uw kosten te optimaliseren of om aan nieuwe wettelijke vereisten te voldoen

Doordat nieuwe normen voor NOx emissies veranderen, is het mogelijk dat uw huidige maatregelen om NOx te reduceren niet voldoen aan deze wijzigingen in de wetgeving. Vanaf 2016 is de Richtlijn Industriële Emissies (RIE) van kracht.

Is bij u deNOx apparatuur geïnstalleerd die niet meer kan voldoen aan de nieuwe normen? Is het moeilijk om hieraan te komen, of zijn ze duurder geworden? Deze problemen kunnen worden opgelost door uw huidige systeem te upgraden met de nieuwste technologieën.

Yara is een wereldmarktleider in SNCR systemen. Wij kunnen het vermogen van uw systemen om NOx te reduceren meten en evalueren, en daarna aanbevelen hoe u uw systeem kunt upgraden om de prestaties ervan te verhogen. Uw systeem upgraden betekent:

 • Vervangen of upgraden van onderdelen van de originele apparatuur om de flow van het reductiemiddel te optimaliseren
 • Upgraden van computerprogramma's om de functionaliteit van het systeem te verbeteren
 • Vervangen van elektronische systemen die niet meer door de oorspronkelijke fabrikant worden verkocht door nieuwe technologie

Voor meer informatie over technische beheersing en de mogelijke upgrade van uw systeem voor het verminderen van NOx emissies, neemt u contact op met onze specialisten in NOx reductietechnologie.

Onze fabrieken

Yara Porsgrunn
 • Sluiskil, Nederland
 • Le Havre, Frankrijk
 • Tertre, België
 • Brunsbüttel, Duitsland